Här samlar jag mina förberedelser inför min första långvandring

Denna samling kan nog tyckas vara rätt kaotisk, men jag lägger upp vart efter planeringen går framåt. Min packlista ligger här. Den kommer troligen att uppdateras under planeringens gång.

Jag utgår ifrån kartPDF över Kungsleden när jag gör min grovplanering. Jag samlar PDF´erna här nedan. De har ungefär skala 1:135 000. PDF´erna har jag skapat på Lantmäteriet:  https://kso.etjanster.lantmateriet.se/#

 

Kungsleden packlista

Min packlista för Kungsleden 450km och ca 30dagar

Etapp planering Kungsleden

Min grovplanering av de tänkta dagsetapperna. Denna kommer säkert att ändras under vandringens gång då jag inte vet hur kroppen kommer att fungera under en långvandring.

1 Abisko - Tjäktja m planering

2 Tjäktja - Kaitumjaure m planering

3 Kaitumjaure - Vakkotavare - Stora Sjöfallet m planering

4 Stora Sjöfallet - Kebnats - Sitojaure m planering

5 Sitojaure- Aktse - Pårtestugan m planering

6 Pårtestugan - Tsielekjåkkastugan m planering

7 Tsielekjåkkastugan - Vuonatjviken m planering

8 Vuonatjviken - Jäkkvik- Adolfsström m planering

9 Adolfsström - Rävfallsstugan m planering

10 Rävfallsstugan - Ammarnäs - Syterstugan m planering

11 Syterstugan - Hemavan

Matdepå

Den vackra kyrkan i Kvikkjokk

Jag varken vill eller kan bära så himla tungt. Ca 1/3 av vikten i min ryggsäck är mat vid 7 dagars vandring. Jag skickar därför upp mat och andra förnödenheter med Bussgods. Jag skickade till Saltoluokta Fjällstation, Kvikkjokk Fjällstation, Handlarn i Jäckvik och Handlarn i Ammarnäs. Ringde i förväg till alla ställena och kollade att det var ok att paketet skulle bli liggande hos dem och det var inga problem någonstans. Skickade alla fyra paketen en vecka före avfärd och jag skrev ett uppskattat datum på varje paket då jag förväntade mig att vara där. I efterhand kan jag tillägga att det fungerade perfekt! Men var noga med att lägga till tilläggstjänsten med utkörning för Saltolukta och Kvikkjokk. Annars måste man åka till närmaste utlämningsställe och hämta paketet och det kan vara många mil bort.